Voetreflexologie

Welkom op de website van Triskele Voetreflex.

Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. Het holistische principe van de mens staat centraal. Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezende vermogen van het lichaam gestimuleerd. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingstoffen beter opgenomen. Daarnaast is het erg ontspannend.

Westerse voetreflex massage
In het westen wordt voetreflex massage sinds 150 jaar toegepast. Men behandelt in het westen enkel de voeten met een speciale duimtechniek. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. Het nadeel is dat de grote belasting die op het duimgewricht wordt gelegd, een overbelasting van het gewricht kan veroorzaken.

Chinese voetreflex massage
De chinezen werken al eeuwen met totaal andere massage technieken; ze gebruiken glijdende technieken, waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. Hun handen zijn hierbij volkomen ontspannen, er is geen overbelasting van welk gewricht dan ook. Bovendien masseren ze meer dan alleen op de reflexzones van de voeten, ze masseren ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.

VoetreflexPlusTM, is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexmassage. De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een een behandeling.

Voetreflexologie helpt bij onder andere: spanning, stress, herstel na een burn out, nek-, rug- en schouderklachten, oververmoeidheid, slaapproblemen, depressie, hoofdpijn, hielspoor, prikkelbare darm syndroom, hormoonklachten en problemen tijdens de zwangerschap.

Ook als je geen specifieke klachten hebt, is voetreflexologie aan te raden. De voetreflexmassage stimuleert, ruimt op, doorbloedt, onspant en vitaliseert! Het is daarom ook uitstekend preventief in te zetten!

Voetreflex is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg.